Първият смартфон със сгъваем дисплей на Vivo се появи предпремиерно

Очакваме Vivo да представи първия си смартфон със сгъваем дисплей X Fold на 11 април в Китай, но още сега в сайта на компанията се появиха някои детайли и най-вече - изображения на модела. От тях стават ясни финалният дизайн и част от спецификациите на устройството, за което вече чухме доста слухове.

Vivo X Fold ще се сгъва навътре като книга, подобно на Galaxy Z Fold 3, а от външната страна ще има екран с изрязана камера и извита дясна страна. 

Vivo-X-Fold

 

Когато е разгънат, виждаме голям дисплей, отново с изрязана в него селфи камера. Vivo потвърди, че X Fold е оборудван с AMOLED E5 панел с 2К+ резолюция и има честота на опресняване 120 Hz. Външният и вътрешният дисплей имат вградени скенери за пръстови отпечатъци, а устройството се захранва от Snapdragon 8 Gen 1.

Vivo-X-Fold-renders-2

 

Задният панел на Vivo X Fold е с правоъгълна плочка за четворната камера и LED светкавицата. От дясната страна на телефона е разположен бутон, който може да е за преминаване към тих режикм, а от лявата са бутоните за звука и този за включване.

Vivo-X-Fold-renders-3

Слуховете твърдят, че Vivo X Fold ще има 6.53” FHD+ OLED 120Hz външен дисплей, а камерата ще включва 50 МР основен сензор, 48 МР с ултраширок обхват, 12 МР за 2х оптично увеличение и 8 МР с перископна система. Очаква се батерията му да е с капацитет 4600 mAh и поддръжка на 120 или 80 W бързо кбелно зареждане и 50 W безжично. Конфигурациите на паметта вероятно ще са 12 GB RAM и 256/512 GB вградена памет, а цветовете – синьо, пурпурно и оранжево.

Източник;Nixanbal