Първият смартфон на Nothing излиза през лятото, иска да бъде алтернатива на iPhone

Съоснователят на OnePlus Карл Пей напуса компанията през 2020 г., само за да основе малко по-късно новата Nothing. От нея досега видяхме само един модел компактни безжични слушалки ear (1), но скоро ще бъде показан и първият й смартфон - Nothing phone (1). Голямата амбиция на компанията, която в момента има едва 300 служители, е да бъде единствената, по думите й, алтернатива на Apple. 

Карл Пей се появи в днешното онлайн събитие на Nothing, в което даде информация за развитието на компанията и целите й в дългосрочен план. Стана ясно, че първият смартфон Nothing ще се нарича phone (1) и че премиерата му ще се състои по-късно през лятото на 2022 г. 

Устройството ще използва чипсет Snapdragon на Qualcomm, а за създаването му компанията си е партнирала още със Samsung, Google, Sony и други. Апаратът ще се базира на Android OS, покрита от фирмения интерфейс Nothing OS. 

Софтуерът всъщност беше важен акцент, като Пей акцентира върху скоростта и гладката работа на Nothing OS. Показа и елементи от нея, които я представят като доста семпла и лек ретро полъх, но в същото време доста интересна идея. Добрата новина е, че приложенията на Google няма да бъдат дублирани от такива, разработени от Nothing, а по отношение на ъпдейтите обещанието е за 3 актуализации на Android версията и 4 години ъпдейти по сигурността. 

Карл Пей иска Nothing да бъде най-завладяващата алтернатива на Apple. Всъщност според него такава днес не се предлага. 

Интересното е, че Nothing планира да има богата екосистема от продукти, които ще са разработени от нея, но и от други компании. 

Източник: Nixanbal