Google вероятно ще покаже смартчасовника си Pixel през май

От известно време различни източници твърдят, че Google работи върху собствен смартчасовник Pixel. Последната информация за него идва от Джон Просър, който смята, че компанията ще повдигне завесата над Pixel Watch на конференцията си за разработчици Google I/O 2022 през май, а финалният му анонс щял да бъде по-късно тази година, заедно със смартфоните Pixel 7. 

Идеята Google да обяви, че подготвя собствен смартчасовник на конференцията си за разработчици, звучи съвсем логично, като така компанията ще даде време за създаването на нови смислени приложения, които да са готови при окончателната премиера на устройството. 

На Google I/O очакваме да видим още и смартфона Pixel 6a - спецификациите му бяха току-що разкрити в Twitter от профила @shadowleak. Очаква се телефонът с кодово име Bluejay да предлага 6.2” Full HD+ дисплей с OLED панел и вграден в него скенер за пръстови отпечатъци. Чипсетът ще бъде Tensor, оперативната памет 6/8 GB RAM, а вградената 128 GB.

Двойната задна камера ще е с 12.2 МР (IMX363) основен сензор с широк обхват на обектива + още един 12 МР (IMZ355) с ултраширок обхват, а за селфитата ще се грижи 8 МР камера (IMX355).

Батерията на Pixel 6a ще е с капацитет 4800 mAh и поддръжка на 30 W зареждане. Дебелината на устройството ще е 8.7 мм и то ще работи с Android 12.

Просър твърди, че Pixel 6a ще бъде на пазара от 28 юли, а смартчасовникът Google Pixel Watch ще излезе заедно с Pixel 7 и Pixel 7 Pro през октомври.

Дали всички тези сулхове ще се окажат верни, ще разберем съвсем скоро, тъй като вече стана ясно, че Google I/O 2022 ще се проведе на 11 - 12 май и ще е изцяло онлайн.

Източник: Nixanbal