AirPods Pro 2 може да дебютират през втората половина на 2022 г.

Apple планира да пусне AirPods Pro 2 през втората половина на 2022 г., прогнозира в Twitter известният анализатор Минг-Чи Куо, като допълни, че компанията може да прекрати производството на оригиналния модел Pro, но да остави на пазара по-ниския клас безжични слушалки AirPods.

AirPods Pro бяха обявени на 30 октомври 2019 г., което означава, че вече е време да получат известни подобрения. Според предишните прогнози на анализатора, те ще са предимно в безжичния чип, който се грижи за функции, свързани с аудиото, като активното шумопотискане например. Тези подобрения могат да доведат до по-дълъг живот на батерията с едно зареждане, а според Куо новият модел ще поддържа и Lossless аудио (аудио без загуби) от Apple Music.

MWP22

Очаква се новата кутийка за зареждане да издава звук, който да помага на потребителите да го намерят и да има водоустойчивост, подобна на тази на AirPods трето поколение. Според Марк Гърмън от Bloomberg, Apple тества по-компактен дизайн за новите AirPods Pro, който ще елиминира стеблата и слушалките може да изглеждат по-близки до Beats Studio Buds. Журналистът предполага още, че новият модел може да получи сензори за движение и проследяване на активностите, като тези на Apple Watch.

Screenshot 2022-04-07 at 10.29.18

Куо посочи още, че търсенето на AirPods трето поколение е значително по-слабо, в сравнение с техните предшественици, което е довело и до решението за намаляване на поръчките към доставчиците с най-малко 30% за второто и третото тримесечие на годината.

ИзточникЛ Nixanbal