Официално: Apple ще организира WWDC 2022 на 6 юни

Apple обяви официално датите, на които ще се проведе ежегодната им конференция за разработчици. Тазгодишната WWDC ще започне на 6 юни и ще продължи до 10-и, а на нея очакваме първи поглед към новостите в софтуерните платформи на компанията. 

Както и през последните две години, WWDC 2022 ще се проведе основно онлайн, като ще бъде безплатна за всички разработчици. Този път все пак ще има и събитие на живо в Apple Park, в която някои разработчици и студенти ще могат да гледат заедно откриващата част на 6 юни. 

WWDC 2022 обещава да покаже последните иновации в iOS, iPadOS, macOS, watchOS и tvOS, като даде на разработчиците достъп до инженерите и технологиите на Apple, с които те да се научат да създават нови изживявания, казват от компанията.

И въпреки че конференцията за разработчици обичайно е с фокус върху софтуера, не са малко примерите с продуктови премиери по време на WWDC. Не е изключено и този път да бъде показано ново устройство или пък да чуем първи детайли за новото поколение собствени чипсети на Apple, M2. 

Източник: Nixanbal