Смартчасовниците с Wear OS получават възможност за офлайн слушане на Spotify

Потребителите на платените планове на Spotify вече ще могат да свалят всички плейлисти, албуми и подкаст епизоди на своите смартчасовници с Wear OS и да ги слушат без нужда от връзка с интернет или дори със смартфона.

При ползващите безплатната версия на Spotify ще се предлага изтегляне и офлайн слушане само на подкасти, а стрийминг в Shuffle Mode ще бъде достъпен при Wi-Fi връзка или чрез операторската мрежа. 

Новата функция ще бъде въведена в близките седмици и ще бъде достъпна и за версията Wear OS 2.0, не само за най-новата, с която идват моделите Galaxy Watch 4. От Spotify посочват, че например модели на Fossil, Mobvoi и Suunto също ще имат достъп до нея. 

Офлайн слушането на музика от Spotify през смартчасовник беше въведено през пролетта на тази година и за Apple Watch, а допреди това се предлагаше само за моделите с Tizen OS. Имайки предвид, че с новото поколение Galaxy Watch Samsung прави преход към Wear OS и всъщност е основен разработчик на платформата заедно с Google - беше логично да очакваме Spotify да активира екстрата и за тази операционна система. 

Източник:Nixanbal