Samsung обяви One UI Watch - новата платформа, която ще задвижва смартчасовниците им

One UI Watch цели да доближи максимално интерфейса на смартчасовниците до този, който Samsung използва за смартфоните си с Android. 

 

Това включва не само визуални прилики, но и по-дълбока интеграция между двата типа устройства. Компанията обяви например, че при инсталиране на съвместимо приложение върху смартфона, то автоматично ще се инсталира и върху смартчасовника с One UI Watch. Ако настроите часовникът на смартфона си да показва часа в няколко града, същите ще са налични и в смартчасовника. Ако блокирате избрани номера през часовника, те ще са блокирани и на смартфона. 

С новата платформа приложенията на Google също ще бъдат част от смартчасовниците на Samsung. Такива са например Google Maps, YouTube Music и Messages. 

New Unified Platform  One UI Watch Seamless Experience.1

Важна новина от днешното събитие е, че следващият Galaxy Watch ще бъде първият смартчасовник, който ще използва новата унифицирана платформа на Samsung и Google. Разбира се, тя ще се използва и от други модели на други производители, но техните устройства изглежда ще излязат на по-късен етап. 

New Unified Platform  One UI Watch Seamless Experience.2

Samsung не посочва кога точно ще обяви следващия си смартчасовник, очакваният Galaxy Watch 4, но потвърждава, че премиерата ще се състои по-късно през лятото на събитие от серията Unpacked. Дали това събитие ще бъде едно и също за часовника и за смартфоните със сгъваеми дисплеи Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 - предстои да разберем. 

Източник:Nixanbal