OnePlus работи върху часовник с марката Nord

Досега OnePlus представи няколко модела смартфони под марката Nord, които пристигнаха с доста приятни характеристики на добра цена. Последните слухове обаче предполагат, че компанията се кани да разшири гамата Nord, като включи в нея безжични слушалки и смартчасовник. Информацията идва от 91Mobile и Йогеш Брар, който твърди, че OnePlus ще пусне часовника Nord в Индия заедно със смартфона Nord 3 през втората половина на годината.

Самият OnePlus Nord 3 се очаква да е сериозен ъпгрейд спрямо своя предшественик Nord 2 и да поддържа 150 W бързо зареждане. Интересен е обаче часовникът, за който до момента не знаем почти нищо като спецификации, а само това, че ще струва между $65 и $105, което ще го направи много по-достъпен от OnePlus Watch.

Носимото устройство най-вероятно ще работи с LiteOS, а не с WearOS, което значи, че няма да има достъп до Play Store и поддръжка на приложения от трети страни. Предполага се, че часовникът ще наследи основните функции за следене на здравето, като измерване на сърдечната честота, проследяване на съня, стъпките и активността. Освен това ще предложи контроли на музиката и известия от свързания телефон. 

Досега OnePlus не постигна големи успехи със своите носими устройства. Компанията пусна OnePlus Band и OnePlus Watch миналата година, но нито едно от тях не се радва на голям интерес. Очевидно OnePlus има амбициите да разшири портфолиото си и да предложи нов достъпен часовник, но дали той ще напусне пределите на Индия, все още не е ясно.

Източник:Nixanbal