Microsoft представи четири нови модела Surface и сгъваем телефон с два екрана

Microsoft представи цял куп нови устройства от семейството Surface, начело с лаптопа Surface Laptop Studio и смартфона Surface Duo 2, който представя концепцията за сгъваем телефон, само че чрез два отделни дисплея, свързани с панта. 

Surface Laptop Studio

Microsoft Surface Laptop Studio @ nixanbal.com

Microsoft Surface Laptop Studio е най-мощното Surface устройство досега, като акцентът при него е 14-инчовият подвижен дисплей. Той може да се изтегля напред към потребителя, покривайки клавиатурата, или изцяло да се долепи към нея и да се използва като таблет. 

Цената на Surface Laptop Studio започва от $1600, като конфигурацията му включва Intel Core i5 или i7 процесори от 11-о поколение с графика Intel Iris Xe или NVIDIA RTX 3050 Ti съответно, до 32 GB RAM и до 2 TB SSD.

Surface Pro 8

Microsoft Surface Pro X @ nixanbal.com

Следващото устройство от Microsoft е Surface Pro 8. Тази машина 2 в 1 вече идва с по-голям 13" дисплей, който поддържа до 120 Hz опреснителна честота, Dolby Vision и Adaptive Color Technology. По думите на производителя това е най-напредналия технологично дисплей, който са създавали досега. 

Конфигурацията тук се базира на 11-о поколение Intel Core процесори, до 32 GB RAM, до 1 TB вградена памет и батерия с живот до 16 часа. В отделно продаваната клавиатура има гнездо за съхранение и зареждане на новия стилус със странна форма Slim Pen. Цената за базовата конфигурация е $1100.

Surface Go 3

Microsoft Surface Go 3 @ nixanbal.com

Surface Go 3 е нова версия на базовия таблет от Microsoft, който има повече сходства с предшественика си, отколкото разлики. 

Все така се предлага 10.5" Full HD+ дисплей и познатия дизайн, но конфигурацията включва възможност за по-добър процесор, Core i3-10100Y, с който машината ще бъде 60% по-мощта от Go 2. Цената тук започва от $400, като в близките месеци се очаква и LTE версия.

Surface Pro X

Microsoft Surface Pro X @ nixanbal.com

Четвъртият нов модел Surface от Microsoft е Surface Pro X, който всъщност отново е доста сходен със своя предшественик, но цената му е със $100 по-ниска - от $900. Интересното е, че въпреки очевидно мобилния дух на този таблет с клавиатура той не предлага версия с LTE или 5G свързаност. 

Surface Duo 2

Microsoft Surface Duo 2 @ nixanbal.com

Накрая идва ред и на смартфона Surface Duo 2, който е второ издание на тази концепция за сгъваем телефон от Microsoft. Апаратът се базира на модифицирана версия на Android OS и не върви под Windows.

Surface Duo 2 има два отделни OLED екрана с 5.8" диагонали, 90 Hz опресняване, защита Gorilla Glass Victus и резолюция 1344 x 1892 пиксела, като те са свързани с панта. Екраните са с извивка и това позволява една лента от тях да се вижда, дори когато телефонът е затворен. Върху тази лента се показват известия и друга важна информация - нещо като Always On Display. 

Смартфонът се базира на чипсета Snapdragon 888 с 5G модем, има 8 GB RAM и 128 или 512 GB вградена памет. Няма безжично зареждане и няма защита от прах и вода, каквито предлагат новите сгъваеми Galaxy Z на Samsung. Батерията обещава един ден живот, като капацитетът й е 4449 mAh, а зареждането - 23 W. 

Основната камера е тройна и включва 12 МР главен сензор с OIS, 16 MP с ултраширок обхват и още един 12 МР с телеобекти и OIS. 

Surface Duo 2 поддържа работа със стилуса Slim Pen 2, който се прикрепва с магнит върху корпуса на устройството.  

Заради видимо сериозните подобрения по Surface Duo 2 спрямо първия модел и цената е скочила - вече започва от $1500.
 
Източник:Nixanbal