Xiaomi може да пропусне MIX 5, но работата по сгъваемия MIX Fold 2 вече е започнала

се още очакваме премиерата на премиум модела Xiaomi 12 Ultra, но слуховете за нови устройства на компанията не спират. Тази година вероятно няма да видим Xiaomi MIX 5, но работата по сгъваемия MIX Fold 2 вече е започнала, твърди @IceUniverse.

Вместо да пусне наследник на MIX 4, който дебютира през август миналата година, компанията се е фокусирала върху MIX Fold 2. Според информацията до момента той ще е първият в света смартфон със сгъваем дисплей, чиято панта ще се завърта на 360 градуса. Това би трябвало да означава, че устройството ще се сгъва и в двете посоки, а каква е идеята на подобно решение - очакваме да обясни производителят.

ice-universe-no-xiaomi-mix-5-2022

Твърди се още, че Xiaomi MIX Fold 2, чието кодово име е Zizhan, ще излезе на пазара през юни и най-вероятно ще се предлага само в Китай, както напоследък се случва с всеки модел MIX.

Смартфонът ще е оборудван с чипсет Snapdragon 8 Gen 1 и ще разполага с 2.5К LTPO вътрешен дисплей с висока опреснителна честота. Очаква се подобрено съотношение на страните на външния екран и по-малко видима гънка, което явно е целта на всички производители на сгъваеми устройства тази година.

Изтпчник:Nixanbal