Oppo Find N е първият смартфон със сгъваем дисплей на компанията, излиза на 15 декември

Китайската компания Oppo обяви първия си смартфон със сгъваем дисплей. Неговото име е Oppo Find N и пълното му представяне ще се състои на 15 декември, но още сега главният продуктов директор на Oppo, Пийт Лау, сподели някои детайли за него.

Find N е първият смартфон със сгъваем дисплей на Oppo, който е резултат от 4 години интензивни проучвания и разработки и идва след 6 поколения прототипи, сподели в блог публикация Лау.

Този модел олицетворява бъдещето на смартфоните според Oppo, които признават, че може да не са първите със сгъваем телефон на пазара, но са искали да бъдат напълно готови и да предложат отлично изживяване, вместо да бързат да отговорят на тенденциите. 

При създаването на Find N компанията е следвала два основни принципа - устройството да бъде красиво и да бъде полезно и лесно за използване. 

Лау твърди, че с този модел е решен проблемът с браздата, която е видима при сгъвката на екрана. Той прави заявка, че това е смартфонът с "може би най-добрата панта и дисплей, правени досега".

 

Детайлите и цената очакваме при премиерата на 15 декември. 

Източник: nixanbal