Android 13 може да въведе двусимови възможности за eSIM

Въпреки че някои от функциите на Android 13 вече се появиха онлайн, Google официално ще разкрие повече подробности за следващата версия на своята операционна система по време на конференцията за разработчици Google I/O 2022 през май. Последните слухове обаче се фокусират върху интересна нова екстра на Android 13 - възможността една eSIM да се свързва с два оператора едновременно.

В момента eSIM позволява само една абонатна линия да е активна, но Google работи по поддръжката на две SIM карти с помощта на един единствен eSIM чип. За тази цел компанията е разработила множество активни профили, което ще позволи на чипа да се свързва с два оператора едновременно.

Google получи патент за тази си технология още през 2020-a, но според слуховете планира да я включи в официалната версия на Android 13 през третото тримесечие на тази година.

US10708761-20200707-D00002

 

Интересното е, че освен за работещите с Android 13 телефони, според патента, поддръжката на множество активни профили може да е достъпна и за други устройства, включително такива с iOS, macOS и Windows. Очаква се смартфоните от серията Pixel да са първите, които ще въведат технологията, но Google може да я отдаде чрез лиценз и на други компании.

Сред другите функции на Android 13, за които вече се говори, са контрол нивото на яркост на фенерчето и възможността известията да се плъзгат по дисплея в режим на разделен екран, но повече за следващата версия на операционната система ще научим на 11 и 12 май, когато Google ще проведе своята годишна конференция за разработчици.

Източник:Nixanbal